Firemní článek: Rekonstrukce věže s puncem nejvyšší kvality

Právem pyšná může být společnost NedZink na jednu ze svých nedávno dokončených realizací v České republice. Jedná se o rekonstrukci věže na historickém objektu Městského úřadu v severočeském Benešově nad Ploučnicí. Vzhledem k tomu, že se stavba nachází v městské památkové zóně, byly na celý projekt kladeny ty nejvyšší nároky. A to především z hlediska výběru kvalitního a pro historickou konstrukci vhodného materiálu.

Základním požadavkem investora bylo opláštění věže konkrétní krytinou, předzvětralým titanzinkem v šedomodrém odstínu, který bude splňovat přísné požadavky na vzhled historické budovy. Těmto kritériím naprosto dokonale vyhověla krytina z titanzinku NedZink NOVA, která měla konstrukci věže pokrýt v podobě maloformátových šablon. Ty si realizační firma SKIP Děčín připravila přesně podle rozměrů původní krytiny a na konstrukci provedla kompletní opláštění, a to včetně klempířských ozdobných prvků jako jsou tvarované římsy a zaoblené plochy v horní části věže.

Během rekonstrukce, která byla úspěšně dokončena na přelomu srpna a září loňského roku, klempíři spotřebovali celkem 286 m2 titanzinku NedZink NOVA. Materiálu, jehož vzhled připomínající historickou patinu památkových objektů se ideálně snoubí s duchem historického jádra malebného města. Navíc jde o krytinu, která ve výrobním procesu celkem šestkrát prochází nezávislou kontrolou kvality, a tak má bez výjimek ty nejlepší předpoklady pro splnění nejvyšších požadavků investorů i projektantů. „Věž je v novém kabátě elegantní dominantou náměstí. Firma, která rekonstrukci prováděla, odvedla velmi kvalitní práci,“ řekla starostka města Dagmar Tesarčíková, jejíž slova jsou zároveň tou nejpříjemnější vizitkou pro krytinu NedZink NOVA.

Přehled mých aktuálních i předchozích projektů si můžete prohlédnout v referencích a ukázky publikovaných článků, reportáží a rozhovorů jsou připraveny v autorském portfoliu.