Fotbalový článek: Výhra nám dá chuť do další práce

Povzbuzení sobotním vítězstvím nad Třincem půjdou hráči Baníku do další fáze zimní přípravy. Trenér František Komňacký si po zápase cenil hlavně jejich nasazení a bojovnosti. Zvědavý byl především na výkony testovaných hráčů, o jejichž setrvání v týmu by se mělo rozhodnout v nejbližších hodinách.

Vítězství v prvním ostrém zápase, kterým oba týmy zahájily měření sil ve skupině D v rámci zimní Tipsport ligy, Komňackého pochopitelně potěšilo, ale bral je s nadhledem: „Vnímám to tak, že jsme stále ještě na začátku přípravy. Hráči jsou v plné tréninkové zátěži. Přesto chceme vyhrát každý zápas. Nemám připomínky k nasazení a bojovnosti. Ve hře mi ale chybí více souhry a znalosti jeden druhého. Výhra však potěší a dá nám chuť do další práce.“

Zmíněné nedostatky podle něj nejsou nijak překvapivé vzhledem k tomu, že Baník zkouší řadu nových hráčů. Proti Třinci nastoupili v prvním poločase Brazilec Dyjan Carlos de Azevedo, Albánec Elvist Ciku, který vstřelil vedoucí gól, a také lotyšský hrotový útočník Vladislavs Kozlovs. Do druhé půle pak vyběhl druhý z testovaných Lotyšů, střední záložník Igors Tarasovs. Další testovaný cizinec, Estonec Joel Lindpere, by se měl po vyléčení zraněného kotníku k týmu vrátit koncem ledna. Očekává se i návrat jeho krajana Rima Hunta, který je momentálně na testech v Německu.

„Zvědavý jsem byl na všechny testované hráče, protože jsou to pro Baník potenciální posily. Ještě dnes budeme jejich výkony vyhodnocovat. Zatím jenom řeknu, že budeme zkoušet dál. Noví hráči musejí být lepší než ti stávající. Což si v tomto okamžiku troufám tvrdit maximálně ve dvou případech,“ řekl Komňacký na téma možných posil. Z těch jistých mu udělal radost výkon Jána Greguše, na kterém byla vidět velká chuť do hry. To samé lze říci také o druhé posile, Michaelu Krmenčíkovi, který odehrál druhý poločas na hrotu útoku.

Jak už Komňacký naznačil, Baník bude dál posilovat. Přijít by měli hráči, kteří tým posunou k vyšším metám. „Nespokojíme se s průměrem. Posílit chceme hlavně na levou stranu, kde máme jediného leváka Daniela Holzera. Očekávám, že už po návratu obou Estonců, budeme mít další varianty a kvalitu, kterou potřebujeme,“ dodal Komňacký, který ještě do ostrého zápasu nechtěl zařadit jednu z nejočekávanějších posil. A sice útočníka Václava Svěrkoše vracejícího se po těžkém zranění kolena. S týmem už trénuje bez úlev, ale do zápasů na umělém povrchu jej Baník zatím nechce nasazovat.

Publikováno na klubovém webu www.fcb.cz

Přehled mých aktuálních i předchozích projektů si můžete prohlédnout v referencích a ukázky publikovaných článků, reportáží a rozhovorů jsou připraveny v autorském portfoliu.